Over ons

Quamas bestaat sinds 1989. Vanaf het begin is onze focus gericht op de ontwikkeling van goede, betrouwbare testinstrumenten voor HR-vragen. Wij ontwikkelen hoogwaardige testinstrumenten die kunnen worden ingezet bij de selectie van nieuwe medewerkers en bij de ontwikkeling van zittende medewerkers. Het voorspellen van performance door middel van goed onderzochte, up to date ontwikkelde tests is ons vak.

Ontwikkeling Management Competence Scan

De Management Competence Scan is daar een voorbeeld van. De ontwikkeling en steeds verdere verfijning van de MCS heeft voortdurend een belangrijke rol gespeeld in onze werkzaamheden. D.m.v. onderzoek is het instrument steeds verder ontwikkeld tot wat het nu is: een state of the art voorspeller van management competenties. Want dat is cruciaal: voorspelt een instrument datgene wat het pretendeert te voorspellen. Daarnaast hebben we op basis van feedback van klanten de gebruiksvriendelijkheid steeds verder verbeterd. En ook al is de MCS een state of the art product: we blijven aan de verbetering continu aandacht besteden.

FlexSQ

Een ander voorbeeld van een innovatieve, aantrekkelijke test die wij ontwikkelden is de FlexSQ, een test die we samen met de uitzendbranche ontwikkelden. Intercedenten en consultants in de uitzendbranche hebben een complexe functie die veel eigen initiatief, self management, klantgerichtheid en ondernemerschap vergt.

De FlexSQ is een Situational Judgement Test. Dit type test sluit nauw aan bij de dagelijkse praktijk van de functie. Situational Judgement Tests (SJT’s)  hebben een hoge voorspellende waarde, juist om deze reden: zij staan dicht bij de praktijk en meten uitsluitend de competenties die voor de betreffende functie van belang zijn.

Een variant van de FlexSQ gericht op recruiters is in ontwikkeling.

Lees verder >>