Hoe werkt het?

De FlexSQ is een zogenaamde Situational Judgement Test (SJT) waarin praktijksituaties aan de kandidaat ter beoordeling worden voorgelegd. In dit geval zijn het realistische cases uit de alledaagse praktijk van intercedenten en consultants in de uitzendbranche.

De kandidaat wordt gevraagd deze situaties te beoordelen en uit een aantal mogelijkheden de meest én de minst passende respons te kiezen. Hiermee wordt inzichtelijk in welke mate de kandidaat de verschillende taken die bij de functie horen kan beoordelen en de juiste aanpak weet te kiezen.

De situaties die beoordeeld moeten worden, zijn gerelateerd aan de vier verschillende rollen die relevant zijn voor de functie van intercedent, te weten ondernemer, relatiemanager, personeelsmanager/consulent en teamplayer.

Het maken van de test neemt 45 minuten in beslag. De FlexSQ kan op elk gewenst moment thuis of op locatie gemaakt worden.

Training voor consultants

De training ‘Aan het werk met de FlexSQ’ bereidt consultants goed voor op de dagelijkse praktijk van verantwoord testgebruik. In een compacte, praktijkgerichte training leren consultants aan de hand van praktijk cases zowel de achtergrond van de test als het omgaan met de testresultaten.

Lees verder >>